Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katie Melua klaar voor wereldrecord

Shownieuws

Katie Melua is uitvoerig medisch onderzocht en klaar voor het vestigen van een wereldrecord. Ze zal proberen het diepste onderwaterconcert ooit te geven.

Katie Melua klaar voor wereldrecord

Nu Katie Melua uitvoerig medisch is onderzocht, is ze klaar voor het vestigen van een wereldrecord. De 22-jarige zangeres doet maandag een poging het diepste onderwaterconcert uit de geschiedenis te geven. Als ze daarin slaagt, verdient ze een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Ook de band van Melua heeft een medische keuring ondergaan. Om de veiligheid van de muzikanten te garanderen, wordt er voorafgaand aan het optreden ook nog getraind in noodsituaties.

Het concert van Melua, dat een optreden met zang, instrumenten en publiek moet worden, vindt op honderd meter diepte plaats op de bodem van de Noordzee. Daar geeft ze een show weg op een van de schachten van het booreiland Statoil Troll A Platform, dat een hoogte heeft van 472 meter. Daarvan ligt 369 meter beneden de zeespiegel.

Het optreden van Melua, onder meer bekend van de hit 'Nine million bicycles', wordt rechtstreeks uitgezonden op de Noorse televisiezender NRK.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen