Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sl8n8' doet jeugdangsten herleven bij cast

Shownieuws

De film 'Sl8n8' roept bij de cast herinneringen op aan angsten van vroeger. De horrorfilm is vrijdag in première gegaan op het filmfestival in Utrecht.

De Nederlandse film 'Sl8n8' roept bij de cast herinneringen op aan angsten van vroeger. De horrorfilm, die vrijdag in première ging op het filmfestival in Utrecht, creëert een sfeer waarin kinderangsten komen bovendrijven. Zo herinnert Serge-Henri Valcke zich dat hij als kind doodsangsten uitstond als hij kolen uit de donkere kelder moest halen. "Ik vroeg me regelmatig af of ik het wel zou overleven."

In de film gaan enkele vrienden naar een oude kolenmijn, waarin ze komen vast te zitten. Uit verveling en onder invloed van xtc besluiten ze een geest van een oude 'vuurman' op te roepen. Wat als een grap begint, mondt uit in een nachtmerrie.

Kürt Rogiers kan meepraten over angstige momenten. De lijst waar de acteur als kind bang voor was, is te lang om op te noemen. "In het donker was ik bang. Vooral voor zombies, maar ook voor vieze enge reptielen. Ik was eigenlijk gewoon een beetje bang van alles." Een oplossing voor enge momenten had hij Rogiers als kind snel gevonden. "Als ik floot in het donker was alles een stuk minder eng."

Fluiten is voor Victoria Koblenko geen oplossing. De actrice komt maar niet van haar kinderangst af. "Ik ben altijd al bang geweest voor diep water. Nog steeds trouwens. Dus geen 'Jaws' voor mij."

Ook Steve Hooi biecht zijn jeugdangst op. De acteur hing als kind altijd handdoeken voor de ramen van de badkamer. "Ik was bang dat mensen toekeken terwijl ik aan het poepen was", vertelt hij. Tegenwoordig zegt hij een stuk minder bang te zijn.

De film is geregisseerd door Edwin Visser en Frank van Geloven. Zij werkten als regisseurs eerder samen voor 'Necrophobia'. De horrorfilm 'Sl8n8cht' draait vanaf donderdag in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen