Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterallures ver te zoeken bij James Morrison

Shownieuws

Dat critici hem vergelijken met legendes als Otis Redding en Stevie Wonder vindt James Morrison vleiend, maar zwaar overdreven. Hij heeft pas één album uit.

Ere wie ere toekomt, vindt de Britse soulsensatie James Morrison. Dat critici hem vergelijken met legendes als Otis Redding en Stevie Wonder vindt hij vleiend, maar zwaar overdreven. "Ik ben 22 en heb pas één plaat gemaakt. Een artistieke vergelijking met zulke grootheden gaat dus niet op. En dat zeg ik niet omdat ik zo bescheiden ben."

Bescheidenheid is immers niet vanzelfsprekend voor iemand die zijn carrière zo succesvol wist te lanceren als Morrison. Zijn debuutalbum 'Undiscovered' kwam in Engeland binnen op één en het nummer 'You give me something' was meteen een hit. "Geweldig", vindt de zanger. "Maar ik heb er ook hard voor gewerkt. Soms heb ik het zo druk dat ik een hele dag niet naar de wc kan."

Voor Morrison ook geen topmodel aan zijn zijde. "Een model als vriendin alleen omdat ik zanger ben, is mij te oppervlakkig. Ik zoek gewoon iemand waarbij ik me lekker voel. Met geld is dat hetzelfde. Ik houd van simpele dingen: een mooi jasje of een goede gitaar. Ik heb het financieel ruimer dan ik ooit had durven dromen, maar bestel geen kreeft als ik uit eten ga en heb geen peperdure sportwagen. Ik ben niet zo extravagant."

Of hij dat ooit gaat worden, is maar de vraag. Vooralsnog is Morrison al blij als hij een sjekkie kan roken en een kop thee te drinken krijgt. Op 20 november staat hij in de Melkweg in Amsterdam. De tweede single van zijn album 'Wonderful world' komt op 16 oktober uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen