Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film 'Valse wals' wint Prix Italia

Shownieuws

De Nederlandse film 'Valse wals' heeft een Prix Italia in de categorie 'performing arts' gewonnen op het festival in Venetië.

De Nederlandse film 'Valse wals' heeft een Prix Italia gewonnen op het gelijknamige festival in Venetië. De film, die werd ingezonden door de Publieke Omroep, won de prijs in de categorie performing arts. De Prix Italia zijn de belangrijkste Italiaanse prijzen op het gebied van radio, televisie en internet.

'Valse wals' is een co-productie van de Avro en muziektheatergezelschap Orkater. De tv-film is gebaseerd op de door Orkater uitgebrachte voorstellingen Valse wals (1998), Bankstel (2000) en Zucht (2002). Deze voorstellingen werden gemaakt en gespeeld door Ria Marks en Titus Tiel Groenestege, zij spelen ook de hoofdrollen in de film. De productie werd geregisseerd door Mark de Cloe.

In de film, die vrijdagavond wordt uitgezonden op Nederland 2, wordt niet gesproken. In een mengeling van dans, mime en muziek worden drie fasen uit het leven van een man en vrouw verbeeldt. De jury van de Prix Italia noemde Valse wals een interessante combinatie van dans, drama en filmtaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen