Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone haalt uit naar president Bush

Shownieuws

Oliver Stone heeft zich fel uitgesproken tegen de Amerikaanse president Bush. Hij beschuldigt Bush ervan Amerika 'tien jaar terug in de tijd' te hebben gezet.

(Novum/AP) - De Amerikaanse president George Bush heeft zijn land tien jaar teruggezet in de tijd. Dat vindt regisseur Oliver Stone. Hij zegt zich te schamen voor de strijd tegen het terrorisme, die Bush sinds de aanslagen van 11 september 2001 voert.

Stone deed zijn uitspraken tijdens het filmfestival in het Spaanse San Sebastian. "We hebben de wereld verpest uit naam van de veiligheid. Op 12 september zijn de aanslagen politiek geworden en is de wereld uiteen gevallen."

De 60-jarige regisseur noemt de voortdurende aandacht voor de aanslagen van '9/11' een 'verspilling van energie'. Volgens hem moet er meer aandacht komen voor zaken als armoede en ziekten. Toch overweegt Stone een tweede film te maken over de aanslagen, zei hij eerder deze maand. Zijn eerste werk daarover, 'World Trade Center', draait nu in de bioscopen. De nieuwe film zou gaan over een complot.

Stone staat bekend om zijn kritische films. 'JFK' uit 1991 schilderde bijvoorbeeld een moordcomplot van geheimagenten, de maffia en de wapenindustrie tegen de Amerikaanse president John F. Kennedy. Filmdeskundigen waren dan ook verbaasd over de patriottische toon van 'World Trade Center', over twee politieagenten die terechtkomen in de puinhopen van de neerstortende torens van het WTC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen