Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dr Who is langstlopende sciencefiction ooit

Shownieuws

Doctor Who is na 43 jaar en 723 afleveringen de langlopende sciencefiction televisieserie in de geschiedenis. Dat meldt het Guiness Book of Records.

Doctor Who is na 43 jaar en 723 afleveringen de langlopende sciencefiction-televisieserie in de geschiedenis. Dat meldt het Guinness Book of Records. De tv-klassieker, geproduceerd door de Britse omroep BBC, gaat over de avonturen van 'the doctor' die door tijd en ruimte reist en onderweg het kwaad bestrijdt. De originele serie Dr Who werd uitgezonden tussen 1963 en 1989. Vorig jaar kwam de BBC na zestien jaar met een remake.

In Nederland werd de serie oorspronkelijk uitgezonden door de Tros. Toen ouders en onderwijzers massaal tegen de uitzendingen protesteerden, omdat kinderen bang zouden worden van de buitenaardse wezens en monsters die erin voorkwamen, werd de show stopgezet. In juni verschenen de nieuwe afleveringen bij de Vara.

Het record van de langstlopende onafgebroken sciencefiction-serie ligt bij de Amerikaanse show Stargate SG-1, die nu 203 afleveringen telt. Daarvoor was The X Files, met 202 afleveringen, recordhouder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen