Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boissevain pareert kritiek op Brood-film

Shownieuws

Acteur Daniël Boissevain heeft 'Wild romance' verdedigd, de nu al omstreden film waarin hij Herman Brood speelt. "Die film swingt de pan uit."

Acteur Daniël Boissevain heeft 'Wild romance' verdedigd, de film waarin hij Herman Brood speelt. "Die film swingt de pan uit", zei de 37-jarige acteur donderdag in RTL Boulevard. "Ik vind het een heel lekkere film."

Boissevain reageert daarmee op de kritiek van Bart Chabot, de schrijver die bevriend was met Brood. "Ik vind Herman in de film bij tijd en wijle bijzonder onsympathiek overkomen", zei Chabot eerder deze maand tegen Novum Nieuws. Hoewel de auteur erkende dat de rocker zijn streken had, vindt Chabot dat 'je moet kijken naar het grote in de mens'.

Boissevain vindt dat Chabot zeurt. "De film gaat over Hermans begintijd, toen hij en Bart nog niet veel met elkaar omgingen." Ook herkent hij zich niet in het verwijt van Chabot dat Broods activiteiten als schilder niet in de film voorkomen. "Herman was een groot kunstenaar, maar daar gaat de film niet over", zegt de hoofdrolspeler. "Je kunt tien films over Herman Brood maken."

Chabot schreef vier boeken over het leven van Brood, die in 2001 zelfmoord pleegde door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Boissevain heeft Brood nooit ontmoet.

'Wild romance', geregisseerd door Jean van de Velde, gaat in november in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen