Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Volver' verdedigt Spanje in strijd om Oscar

Shownieuws

De film 'Volver' van regisseur Pedro Almodóvar is de Spaanse inzending voor de Oscars. De Nederlandse inzending is 'Zwartboek' van regisseur Paul Verhoeven.

(Novum/AP) - De film 'Volver' van regisseur Pedro Almodóvar is de Spaanse inzending voor de Oscars. De productie, waarin Penélope Cruz de hoofdrol speelt, werd donderdag verkozen boven 'Alatriste' van regisseur Agustín Diaz Yanes en 'Salvador' van Manuel Huerga. Het komische drama 'Volver' gaat over vrouwen die het zonder mannen moeten stellen.

Eerder deze maand kreeg 'Volver' de prijs voor beste film van de Internationale Federatie van Filmcritici (Fipresci). Ook tijdens het filmfestival van Cannes werd de laatste productie van Almodóvar, die nog in de Nederlandse bioscopen draait, geprezen. Cruz en haar tegenspeelsters Carmen Maura, Yohana Cobo en Lola Dueñas deelden de prijs voor beste actrice.

De organisatie van de Oscars maakt op 23 januari de vijf nominaties voor beste buitenlandse film bekend. De Oscar-uitreiking vindt plaats op 25 februari. De Nederlandse inzending is 'Zwartboek' van regisseur Paul Verhoeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen