Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Birgit wil jongeren weer laten geloven in liefde

Shownieuws

Birgit Schuurman wil jongeren weer warm maken voor ware liefde. De zangeres en actrice denkt dat jongeren zich vandaag de dag vooral richten op seks.

Birgit Schuurman wil jongeren weer warm maken voor ware liefde. De zangeres en actrice denkt dat jongeren zich vandaag de dag vooral richten op seks in een relatie. "Mensen geloven niet meer in liefde."

In de nieuwe theaterproductie waarin ze speelt, wil Birgit de boodschap uitdragen dat er ook zoiets bestaat als ware liefde. Het toneelstuk, 'Sexual perversity', is gericht op jongeren en wil met herkenbare thema's als samenwonen en relaties laten zien dat er meer is dan alleen seks in een relatie.

In 'Sexual perversity' worden Debbie (Jelka van Houten) en Dan (Johnny de Mol) verliefd op elkaar. Al snel trekken de jonge tortelduifjes bij elkaar in. Misschien te snel, want samenwonen blijkt niet altijd even makkelijk. Birgit en Gijs Nabers spelen de beste vrienden van het stel. Zij zijn teleurgesteld dat ze hun vrienden verliezen aan de liefde.

Johnny vergelijkt het stuk met het 'echte' leven. "Tegenwoordig draait heel veel om geld, seks en de buitenkant. Terwijl het gewoon om de liefde moet draaien." Hij vindt het jammer dat mensen in een relatie vaak zo snel opgeven. Producent Rick Engelkes verwacht dat de thema's in 'Sexual perversity' herkenbaar zijn voor jongeren. "Het gaat om bindingsangst en verlatingsangst. Gevoelens waar iedereen op jonge leeftijd tegenaan loopt."

Dat het stuk een boodschap heeft, is niet aan de aandacht van Gijs ontsnapt. Hij werd zich tijdens de repetities bewust van zijn eigen gedrag in relaties. "Door het stuk ga je nadenken over hoe je jezelf opstelt tegenover liefde, seks en seks binnen de liefde. Ik werd er door aan het denken gezet", vertelt hij.

De vier acteurs hebben er allemaal goed over nagedacht. Ze zijn eenduidig in hun antwoord als ze moeten kiezen tussen liefde en seks. Stuk voor stuk kiezen ze voor de liefde. En als het even kan, dan graag de seks erbij.

'Sexual perversity' gaat op 27 oktober in première in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen