Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling opnieuw vrijgesproken

Shownieuws

Gerard Joling is opnieuw vrijgesproken van mishandeling. De rechter geloofde de verklaringen van het vermeende slachtoffer niet.

Gerard Joling is opnieuw vrijgesproken van mishandeling. De rechter in Amsterdam bleek donderdag niet overtuigd door de verklaring van het vermeende slachtoffer. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep een werkstraf van tachtig uur geëist.

Joling zou een man in zijn gezicht hebben geslagen. Volgens de officier van justitie heeft de zanger op 2 januari 2004 in het Amsterdamse homocafé Montmartre een man een gebroken neus bezorgd. De nu 46-jarige zanger ontkent dat hij heeft geslagen. Volgens hem heeft er een korte woordenwisseling plaatsgevonden en zou er wat zijn geduwd in het overvolle café.

De Amsterdamse politierechter sprak de zanger vorig jaar vrij, maar het OM ging in beroep.

'Geer' is van plan een schadeclaim in te dienen tegen de man die aangifte deed. "Straks komt er weer een idioot die tegen me opbotst en zegt dat ik hem geslagen heb", zegt de zanger op de website Sterrenstek. "Het eisen van een schadeclaim zal mensen er hopelijk van weerhouden zomaar een klacht in te dienen."

Bovendien is zijn imago geschaad, vindt Joling. "Ik vind dat die drie jaar die het heeft geduurd eer ik definitief ben vrijgesproken moet worden uitbetaald. Ik laat het er niet zomaar bij zitten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen