Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naomi Campbell grote afwezige bij eigen rechtszaak

Shownieuws

Naomi Campbell is niet komen opdagen bij de rechtbank. Ze moest voorkomen voor mishandeling. Een goede reden voor haar afwezigheid werd niet gegeven.

(Novum/AP) - Naomi Campbell is woensdag niet komen opdagen bij de rechtbank in New York waar ze zich moest verantwoorden voor mishandeling. Het Britse topmodel wordt ervan beschuldigd dat ze een telefoon naar het hoofd van haar huishoudster heeft gegooid. Een goede reden voor haar afwezigheid heeft Naomi volgens de rechter niet gegeven.

Daarom wilde de rechter haar laten aanhouden. De advocaat van het topmodel legde vervolgens uit dat hij de officier van justitie had ingelicht over de afwezigheid van Naomi. Hierop besloot de rechter het bevel tot aanhouding in te trekken, tot de volgende zitting. Als Naomi op 15 november opnieuw niet komt opdagen, wordt ze wel gearresteerd.

De 35-jarige Naomi zou haar werkneemster hebben mishandeld omdat een spijkerbroek die ze wilde dragen in een uitzending van Oprah Winfrey zoek was. Het model ontkent alles. De huishoudster is kort na het incident behandeld aan een verwonding aan het hoofd.

Naomi heeft de naam een opvliegend karakter te hebben. In 2004 zou de diva een werknemer in het gezicht hebben geslagen. In 2003 werd het model door een voormalige assistent aangeklaagd, omdat ze twee jaar eerder ook al een telefoon naar het hoofd van dit personeelslid zou hebben geslingerd. In 1998 zou Naomi tijdens filmopnamen in Canada een medewerkster hebben geslagen.

In 2004 verklaarde het model dat de aangifte was verzonnen om haar dwars te zitten. In 2003 onderging Naomi therapie om haar agressie in te dammen, nadat ze schuld had bekend. Ook in 1998 gaf ze toe dat ze een klap had uitgedeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen