Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruth Jacott speelt Billie Holiday

Shownieuws

Ruth Jacott neemt de hoofdrol voor haar rekening in een nieuwe musical over het leven van Billie Holiday. Albert Verlinde is de producent van het stuk.

Ruth Jacott neemt de hoofdrol voor haar rekening in een musical over het leven van Billie Holiday. Producent Albert Verlinde heeft dat donderdag namens V&V Entertainment bekendgemaakt. De repetities starten volgend najaar; de première staat begin december volgend jaar gepland. Het script van de musical wordt ontwikkeld door Pieter van de Waterbeemd, die eerder in opdracht van V&V Entertainment tekende voor de popmusical Doe Maar!

Holidays leven was een aaneenschakeling van tragiek. Haar moeder was slechts 13 jaar oud toen Billie werd geboren. De vader, een jazzmuzikant, was toen al met de noorderzon vertrokken. Ondanks het leed dat zij op jonge leeftijd voor haar kiezen kreeg, wist Billie zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen tijdens optredens in nachtclubs.

De 46-jarige Jacott is bekend van hits als 'Blijf bij mij', een duet met Paul de Leeuw, 'Vrede' en 'Vrij met mij'. Voor haar optreden in de musical 'Cats' en 'A night at the cotton club' ontving ze de Zilveren Harp. Haar albums leverden gouden en platina platen op. In 1996 werd Jacott door stichting Conamus geëerd met een Gouden Harp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen