Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eis van duizend euro wegens schildpad Henk Westbroek

Shownieuws

Tegen zanger en diskjockey Henk Westbroek is een boete van duizend euro geëist. De 54-jarige Utrechter bezit een beschermd dier, zijn schildpad.

Tegen zanger en diskjockey Henk Westbroek is een boete van duizend euro geëist wegens het bezit van een beschermd dier, zijn schildpad. De politierechter in Utrecht kwam nog niet tot een uitspraak. Zij stelde de zaak uit, omdat eerst duidelijk moet worden of de schildpad die justitie in beslag heeft genomen wel van Westbroek is.

Schildpad Snoopy werd vorig jaar in beslag genomen door de Algemene Inspectie Dienst (AID), de controle- en opsporingsdienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De 54-jarige Westbroek kon niet aantonen dat hij de schildpad al in bezit had toen daarvoor nog geen vergunning nodig was. Hij heeft de schildpad achttien jaar geleden geërfd van zijn tante, claimt Westbroek.

Zijn advocaat Bram Moszkowicz betoogde dat niet duidelijk is of de schildpad die het Openbaar Ministerie heeft onderzocht ook echt de schildpad van Westbroek is. Het Nederlands Forensisch Instituut kan geen conclusies trekken uit de foto's die Westbroek heeft opgestuurd. De zanger bood daarna zelf aan de schildpad te identificeren.

De rechter wilde dat zelf zien. Ze besloot dat de schildpad op de volgende zitting moest komen. Volgens Westbroek houden schildpadden in december winterslaap. Daarom gaat hij binnenkort al samen met de officier van justitie naar het schildpaddenopvangcentrum om het beest te identificeren.

De zaak gaat verder op 21 december.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen