Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter mag toch het vliegtuig in

Shownieuws

J.K Rowling is gehinderd door de veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in de VS. Ze mocht het manuscript van het laatste Potter-boek bijna niet meenemen.

(Novum/AP) - De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft veiligheidsbeambten op een vliegveld in New York moeten smeken een manuscript van het laatste boek in de Harry Potter-reeks als handbagage mee aan boord te mogen nemen. "De verscherpte veiligheidsmaatregelen maakten het een interessant tripje", schrijft Rowling op haar website. "Maar ik weigerde afstand te doen van boek zeven."

Sinds de Britse autoriteiten mogelijke terroristische aanslagen op vliegtuigen verijdelden, zijn ook de veiligheidsmaatregelen op Amerikaanse vliegvelden verscherpt. Het nu al veelbesproken laatste Harry Potter-boek mocht daar onder geen voorwaarde onder lijden, vindt Rowling. Vooral omdat het ging om een met de hand geschreven manuscript. Het pakketje mocht uiteindelijk toch mee.

Op haar site schrijft Rowling inmiddels twee titels in gedachten te hebben voor het laatste Potter-boek. "Ik was heel blij met mijn eerste titel, tot me onder de douche ineens nog een leuke te binnen schoot. Ze zijn allebei geschikt, dus ik wacht tot ik verder ben met het verhaal voor ik besluit welke het wordt."

De 40-jarige Rowling schrijft sinds begin dit jaar aan het zevende en laatste boek over tovenaarsleerling Harry Potter. Eerder liet ze weten Harry vreselijk te gaan missen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen