Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel belangstelling voor verfilmen ontvoeringsdrama

Shownieuws

De Oostenrijkse Natascha Kampusch is benaderd door tientallen filmmaatschappijen. Ze willen het drama dat het 8 jaar lang ontvoerde meisje overkwam verfilmen.

(Novum/AP) - De Oostenrijkse Natascha Kampusch is benaderd door tientallen filmmaatschappijen, die het drama dat het acht jaar lang ontvoerde meisje overkwam willen verfilmen. Haar woordvoerder meldt dat meer dan dertig grote maatschappijen interesse hebben getoond.

De inmiddels 18-jarige Natascha werd op haar tiende ontvoerd door Wolfgang Priklopil. Eind vorige maand wist ze na acht jaar gevangenschap in zijn geluiddichte kelder te ontsnappen. Priklopil pleegde vervolgens zelfmoord.

Volgens de advocaat van het meisje geeft toe dat er 'enorme interesse is in haar verhaal', maar stelt ook dat Natascha vooralsnog geen toezeggingen doet. Ze moet eerst bijkomen en ondergaat voorlopig nog therapie.

Geruchten gaan dat het verhaal, indien het verkocht wordt, meer dan twee miljoen dollar zal opbrengen. Ook zijn er diverse sterren en regisseurs die zich over het drama hebben uitgesproken. Maja Pelevic, een 25-jarige schrijver uit Belgrado schrijft een toneelstuk over het drama. De woordvoerder van actrice Scarlett Johansson sprak donderdag de roddels tegen dat de ster de rol van Natascha graag zou willen spelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen