Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weer werkstraf geeist tegen Gerard Joling

Shownieuws

Gerard Joling moet toch een werkstraf krijgen van tachtig uur vanwege een vechtpartij. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag in hoger beroep geëist.

Gerard Joling moet toch een werkstraf krijgen van tachtig uur. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag in hoger beroep geëist voor het Amsterdamse gerechtshof. Joling zou een man in zijn gezicht hebben geslagen. Volgens de officier van justitie heeft Joling op 2 januari 2004 in het Amsterdamse homocafé Montmartre een man een gebroken neus geslagen. Joling ontkent dat hij geslagen heeft. Volgens hem heeft er een korte woordenwisseling plaatsgevonden en zou er wat zijn geduwd in het overvolle café.

De Amsterdamse politierechter sprak de zanger vorig jaar vrij, maar het OM ging in beroep. Joling liet zich daarin bijstaan door zijn manager en door misdaadjournalist John van den Heuvel. Het hof wilde donderdag opnieuw twee getuigen horen, onder wie het slachtoffer, die belastende verklaringen tegen Joling hebben afgelegd. Volgens het slachtoffer zou hij een provocerende opmerking hebben gemaakt, waarop deze hem drie keer in het gezicht zou hebben geslagen en één keer in de ribben zou hebben geraakt.

Een kennis van hem bevestigde dit verhaal. Hij verklaarde dat het slachtoffer een bloedneus opliep, waarbij het bloed op zijn witte shirt druppelde. De belaagde ontkende dat er bloed was gevloeid. Hij merkte pas drie weken later dat zijn neus gebroken was.

Een zichtbaar geïrriteerde Joling stelt dat de verklaringen onzin zijn. "Ik was op weg naar het toilet toen ik nare -ik zal ze hier niet noemen- opmerkingen te horen kreeg. Er werd heen en weer geduwd en ik wilde erdoor. Wellicht dat ik iemand in het gedrang heb geraakt. Maar het was nogal bedreigend voor me." De advocaat van Joling kwam op de valreep nog met nieuwe getuige die het opnam voor de zanger. Het OM vroeg zich daarbij af waarom de man zich niet eerder gemeld had. "De zaak loopt nu toch al bijna drie jaar."

De zanger zelf zei tijdens zijn laatste woord dat het carrière-technisch erg dom van hem zou zijn zich aan zo'n akkefietje schuldig te maken. "Ik stond op een keerpunt in mijn carrière. Ik deed mee aan een reallife soap."

Het hof doet op 28 september uitspraak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen