Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje maakt album met Burt Bacharach

Shownieuws

Op haar nieuwe album werkt Trijntje Oosterhuis samen met Burt Bacharach. 'The look of love' bevat louter nummers van de legendarische liedjesschrijver.

Op haar nieuwe album werkt Trijntje Oosterhuis samen met de Amerikaanse componist Burt Bacharach. 'The look of love', de cd die op 20 november verschijnt, bevat louter nummers van de legendarische liedjesschrijver. Dat heeft Trijntjes platenmaatschappij woensdag bekendgemaakt.

Bacharach speelt zelf piano op het album. De 78-jarige grootmeester werkte onder meer mee aan 'This house is empty now'. Deze compositie van Bacharach en Elvis Costello is een van Trijntjes persoonlijke favorieten.

Bacharach won drie Oscars en zes Grammy Awards. Hij schreef wereldhits als 'Walk on by', 'Alfie' en 'What the world needs now' voor onder anderen Dusty Springfield, Aretha Franklin, The Carpenters en Tom Jones.

Het grootste deel van de muzikale begeleiding op het album van Trijtntje kwam voor rekening van het Metropole Orkest, dat eerder betrokken was bij een reeks concerten van Bacharach en Dionne Warwick. Het orkest begeleidt Trijntje tevens op haar kersttournee langs de Nederlandse theaters, die op 6 december van start gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen