Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Carice van Houten is bang voor de dood

Shownieuws

Carice van Houten vreest het moment dat ze sterft. "Ik ben er vrij obsessief mee bezig geweest", vertelt de 30-jarige hoofdrolspeelster uit de film 'Zwartboek'.

Actrice Carice van Houten vreest het moment dat ze sterft. "Ik ben er vrij obsessief mee bezig", vertelt de 30-jarige hoofdrolspeelster uit de film 'Zwartboek' in het Amsterdamse uitgaansblad NL20. "Een tijd lang probeerde ik zelfs een patroon te vinden in rouwadvertenties, alles om maar vat te krijgen op de dood."

Op een gegeven moment dacht de knappe brunette een verband te zien tussen de data van geboorte en overlijden. "Maar het is helaas toch pure willekeur", zegt Carice. "Ik vind het gegeven dat we allemaal doodgaan zo ontzettend gemeen."

Reïncarnatie sluit Carice niet uit. Ze heeft veel over het onderwerp gelezen, maar dat heeft haar angst niet verminderd. "Ik denk nog steeds dat het zwarte gat zich aandient." Ze weet het echter niet zeker. "En natuurlijk biedt dat in zekere zin ook troost."

Overigens is het niet alleen angst voor de dood die Carice kwelt. "Ik ben een vat vol angst. Als kind was ik al vreselijk bang voor de Golfoorlog. Ik vind het eng om rekeningen open te maken. Ik durf niet van de duikplank te springen en ik ben als de dood voor duiven." Die vogels vindt de actrice dom, vies en totaal overbodig. "Van mij mogen ze allemaal het land uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen