Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma maakt furore met rastakop

Shownieuws

Arie Boomsma heeft heftige reacties uitgelokt met zijn rastakapsel. De 32-jarige televisiepresentator heeft zijn haar laten vlechten door een Surinaamse.

Arie Boomsma heeft heftige reacties uitgelokt met zijn rastakapsel. De 32-jarige televisiepresentator heeft zijn lokken als impulsieve actie laten vlechten door een Surinaamse uit de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. "Ik had even genoeg van mijn lange haar en wilde het ook niet laten knippen", vertelt Arie woensdag.

Hoewel zijn werkgever geen officiële bezwaren maakte, kreeg Boomsma binnen de EO 'extreem wisselende' reacties. Ook op straat kreeg hij naast complimentjes te horen dat zijn haar 'geen gezicht' was. "Ik was verbaasd dat ze me nog herkenden", lacht Arie.

De vlechten zijn er sinds kort uit. "Nu is het wel mooi geweest. Het trekt wel heel erg aan je hoofdhuid." De eerste dagen deed het pijn wanneer hij zich in zijn slaap omdraaide, 'alsof iemand aan je haar trekt'. Arie is echter vast van plan zijn haar nog eens te laten vlechten.

Vanaf volgende maand presenteert hij een programma waarin jongeren met verschillende achtergronden met elkaar in discussie gaan. 'Hotdog' is de werktitel van het programma, dat het begrip tussen bevolkingsgroepen wil vergroten, maar Arie denkt dat er uiteindelijk een 'eigentijdser' titel wordt gekozen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen