Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil' Kim treedt weer op na ontslag uit bajes

Shownieuws

Lil' Kim geeft volgende maand haar eerste optreden sinds ze uit de gevangenis is ontslagen. Zij treedt op tijdens een manifestatie ter ere van rapper MC Lyte.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rapper Lil' Kim geeft volgende maand haar eerste optreden sinds ze uit de gevangenis is ontslagen. Ze treedt op tijdens een manifestatie ter ere van een andere vrouwelijke rapper, MC Lyte.

"MC Lyte staat helemaal bovenaan wanneer je het hebt over hiphoppioniers", zegt de 31-jarige Lil' Kim, die eigenlijk Kimberley Jones heet. "Ze heeft de weg vrijgemaakt voor mij en alle andere grote MC's van tegenwoordig." Kimberley is opgetogen dat ze MC Lyte mag bedanken. Ze brengt vermoedelijk haar hit 'Lyte as a rock' ten gehore.

MC Lyte werd in de jaren negentig bekend met nummers als 'Poor Georgie' en 'Ruffneck'.

De jaarlijkse manifestatie Hip-Hop Honors vindt plaats op 7 oktober in New York. Verder treden artiesten als Sean Combs, Outkast en Da Brat op.

Begin juli werd Kimberley na tien maanden gevangenschap vrijgelaten. Vervolgens had ze nog een maand huisarrest. Vorige maand refereerde ze met een knipoog aan haar gevangenschap door een boevenpak te dragen bij de uiteiking van de MTV Video Music Awards.

Lil' Kim is veroordeeld voor meineed. Ze loog onder ede over de aanwezigheid van twee vrienden bij een schietincident. De rapper en haar vrienden kwamen vorig jaar terecht in een vuurgevecht met een rivaliserende groep rappers. De groepen kwamen elkaar tegen voor een radiostudio. Bij het schietincident raakte een man gewond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen