Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weduwe krokodillenjager Steve Irwin bedankt fans

Shownieuws

Terri Irwin, weduwe van krokodillenjager Steve Irwin, heeft zijn fans bedankt voor hun steun na de dood van haar 'zielsverwant'.

(Novum/AP) - De weduwe van Steve Irwin, de overleden krokodillenjager, heeft woensdag de fans bedankt voor hun steun na de dood van haar 'zielsverwant'. Terri sprak ook over de op handen zijnde publieke herdenkingsdienst. Die vindt volgende week woensdag plaats in het door Irwin gestichte natuurpark Australian Zoo.

De 44-jarige Steve Irwin overleed vorige week maandag na een steek van een pijlstaartrog in zijn hart. Dat gebeurde toen hij onderwateropnamen maakte bij het Great Barrier-rif, ten noordoosten van Australië. In haar eerste publieke optreden sinds het overlijden van de krokodillenjager heeft Terri iedereen bedankt 'voor de overweldigende uitingen van medeleven, de gekregen steun en de gebeden voor haar familie'.

De herdenkingsdienst wordt gehouden in het Crocoseum, een auditorium dat eigenhandig is gebouwd door Irwin. De plek biedt plaats aan bijna zesduizend mensen. Er zijn grotere ruimtes geopperd, maar volgens Terri wilde haar man een dergelijke dienst graag op deze plek. "Steve was zo trots op het Crocoseum."

Tijdens de dienst worden grote televisieschermen opgehangen in Brisbane, de hoofdstad van Queensland. In Australië, de Verenigde Staten en Azië wordt de herdenking live op televisie uitgezonden. Terri en haar dochter Bindi zijn twee van de sprekers.

Een herdenkingsdienst voor familie en vrienden vond vorige week zaterdag plaats rond een kampvuur in het natuurpark.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen