Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carry Slee speelt gastrol in 'Afblijven'

Shownieuws

Carry Slee heeft een gastrolletje in de verfilming van haar eigen boek. In 'Afblijven' stapt de 57-jarige schrijfster uit een bus en loopt zij langs de camera.

Carry Slee speelt gastrol in 'Afblijven'

Carry Slee heeft een gastrolletje in de verfilming van haar eigen boek. In 'Afblijven' stapt de 57-jarige schrijfster uit een bus en loopt zij langs de camera. "Het is een knipoog voor de mensen die haar kennen", licht een publiciteitsmedewerker van de distributeur toe.

Slee was nauw bij de verfilming van haar boek betrokken. Als adviseur volgde zij het hele productieproces op de voet. 'Afblijven' is haar eerste titel die wordt verfilmd. De kinderboekenschrijfster werd voor het boek in 1999 onderscheiden door de Nederlandse Kinderjury.

'Afblijven' gaat over Melissa, een jong meisje dat graag een bekende danseres wil worden. Om haar onzekerheid te verbergen slikt ze pillen. Wanneer Melissa verslaafd dreigt te raken, schieten enkele vrienden haar te hulp.

De regie is in handen van Maria Peters, die ook de Pietje Bell-films maakte. Jim Bakkum en Gijs Scholten van Aschat spelen twee van de grotere rollen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de geluidsafwerking, de muziek en de speciale effecten. Vanaf 4 oktober is 'Afblijven' te zien in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen