Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nepmanager Lange Frans vlucht naar buitenland

Shownieuws

Lange Frans en Baas B zijn het slachtoffer geworden van een man die voordeed als hun manager. Hij verkocht zogenaamde concerten.

Nepmanager Lange Frans vlucht naar buitenland

De man die zich voordeed als de manager van Lange Frans en Baas B is naar het buitenland gevlucht. Dit zegt Willem van den Brandt, de echte manager van het duo. De nepmanager regelde zogenaamd optredens voor de Nederlandse rappers, om vervolgens het geld in eigen zak te steken. De man gaf zich sinds januari uit voor manager, terwijl hij op freelancebasis tijdens tournees al tweeënhalf jaar werkte voor Lange Frans en Baas B.

Brandt werd geconfronteerd met de activiteiten van de veronderstelde bedrieger toen hij begin juli werd gebeld door een discotheekeigenaar uit de Spaanse badplaats Salou. “De man attendeerde mij erop dat die andere man. sinds januari optredens boekte onder de naam van Lange Frans en Baas B. Toen ik dat hoorde, nam ik direct contact op met de politie.” Brandt laat weten bekend te zijn met drie gevallen waarbij Van der H. zich als manager voordeed. Zo zou hij een discotheek hebben opgelicht voor meer dan zeventienduizend euro.

Brandt zegt niet te weten in hoeverre de incidenten de naam van Lange Frans en Baas B hebeen geschaad. Hij vraagt zich af of er in de toekomst ‘nog meer dingen boven komen drijven’. Wel is hij is er stellig van overtuigd dat de nepmanager op zijn eentje opereerde. “Ik denk dat hij gewoon snel geld nodig had en het lijkt mij sterk dat dit het werk is van een criminele organisatie.”

[Novum]

Gerelateerde Artikelen