Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Showbizzfotografen krijgen amper kans van Katja

Shownieuws

Twee showbizzfotografen hebben nauwelijks kans gezien 'publiceerbaar' materiaal te schieten bij het huwelijk van Katja Schuurman en Thijs Römer.

Showbizzfotografen krijgen amper kans van Katja

Twee showbizzfotografen hebben nauwelijks kans gezien 'publiceerbaar' materiaal te schieten bij het huwelijk van Katja Schuurman en Thijs Römer, dinsdag in het Franse dorpje Vallery. Edwin Smulders van Story en freelancer Dennis van Tellingen keren dinsdag mogelijk alweer huiswaarts. Die conclusie trekt een betrouwbare bron.

Dinsdag trouwen Katja en Thijs in het Chateau des Condé, op een uur rijden van Parijs. "Het terrein is hermetisch afgesloten", zegt de bron. "Bovendien heeft Katja's management een vliegverbod geregeld zodat er ook geen foto's vanuit een helikopter mogelijk zijn."

De meeste media hebben geen fotograaf naar Frankrijk gestuurd. Katja en Thijs wilden geen pers op de huwelijksdag. Als tegenprestatie beloofde het koppel eigen fotomateriaal aan diverse media.

De redactie van Story besloot na veel wikken en wegen toch fotograaf Edwin Smulders naar Frankrijk te sturen. "Het is niet interessant als iedereen dezelfde foto's plaatst", legt redactiechef Peter van de Kraats uit. Bang dat Story's relatie met Katja en Thijs averij oploopt bij een eventuele publicatie, is hij niet. "Wij zijn open en eerlijk in wat we doen."

Ook freelancefotograaf Dennis van Tellingen, de zoon van Joop, was op zoek naar een eigen foto. Hij is medewerker van weekblad Party. Als de fotograaf met mooie plaatjes thuiskomt, worden zij zeker geplaatst. Dat zegt hoofdredacteur Ton de Wit. Hij vindt niet dat Party dan een afspraak schendt. "Dennis is freelancer en hij moet zelf weten wat hij doet. Wij hebben hem geen opdracht gegeven."

Hoofdredacteur Marc van der Linden van Weekend is blij met het aanbod van Katja. Hij is van plan zich aan de afspraak te houden.

De Telegraaf krijgt de foto’s als eerste. Wanneer de krant de 'geregelde' foto's van het bruidspaar in handen krijgt, weet de redactie niet. Wel wil ook de krant zich, net als persbureau Novum Nieuws, aan de afspraken houden.

Weekblad Privé wilde niets over haar fotobeleid kwijt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen