Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tekstschrijvers in de race bij Amerikaanse Idols

Shownieuws

Het Amerikaanse televisieprogramma Idols laat nu ook liedjesschrijvers toe. Het programma wil tekstschrijvers een kans geven om een nummer te schrijven.

Tekstschrijvers in de race bij Amerikaanse Idols

(Novum/AP) - Het Amerikaanse televisieprogramma Idols laat nu ook liedjesschrijvers toe in de strijd om het sterrenschap. De Amerikaanse versie van het programma wil zowel amateurs als professionele tekstschrijvers een kans geven om een nummer te schrijven voor een van de finalisten. Dit zegt de Amerikaanse Simon Fuller, woordvoerder en bedenker van de show.

In het verleden huurde het programma een producer in om een lied te ontwikkelen voor de twee finalisten. Het liedje van de winnaar in Amerika was tot nu toe elke keer een succesnummer. Amerika kende vijf edities van het populaire programma. In januari komt de zesde editie op de buis.

De nieuwe wedstrijd is erop gericht om nummers te krijgen die beter zijn toegesneden op de deelnemers, zegt Fuller tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. Meer details over het nieuwe onderdeel zijn niet bekend.

De Nederlandse versie van Idols was voor het eerst te zien in 2003. Afgelopen jaar was de derde editie van het programma te zien. De nummers van de Nederlandse Idols, 'Step Right Up' van Jamai, 'When You Think Of Me' van Boris en 'Right here right now' van Rafaëlla, haalden allemaal de nummer één-positie in de Top 40.

Het programma Idols is dit jaar niet te zien in Nederland. In plaats daarvan gaat RTL 4 het programma X Factor uitzenden. Aan deze talentenwedstrijd kunnen zowel solisten als groepen meedoen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen