Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer na 21 jaar weer in Nederlandse film

Shownieuws

Rutger Hauer treedt na meer dan twintig jaar terug naar de Nederlands filmindustrie. Hij speelt in een korte film die deel uitmaakt van een tentoonstelling.

Rutger Hauer na 21 jaar weer in Nederlandse film

Rutger Hauer keert na meer dan twintig jaar terug in de Nederlands filmindustrie. De internationaal bekende acteur was dit weekeinde in Nederland voor opnamen van een film voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze korte film is te zien in het zogenaamde Media Panorama in de Beeld en Geluid experience, een nieuwe publieksattractie die 2 december zijn deuren opent in Hilversum. Hierin ondervinden bezoekers aan den lijve hoe hun wereld wordt gekleurd door de audiovisuele media.

De film duurt vijf minuten en is geregisseerd door Marc Pos en Mattias Schut. De productie wordt vertoond op een 42 meter breed scherm, dat hangt in de centrale hal van de 'experience'. Hauers laatste, gedeeltelijk door Nederland geproduceerde film, was 'Flesh & blood' (1985) van regisseur Paul Verhoeven.

De 62-jarige Hauer verwierf in de jaren zeventig nationale bekendheid in de televisieserie 'Floris', en daarna in de films 'Turks fruit' en Soldaat van Oranje'. Begin jaren tachtig verhuisde hij naar de Verenigde Staten om daar zijn filmgeluk te beproeven. Hauer speelde er onder meer in films als 'Nighthawks' en 'Blade runner'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen