Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywood-acteurs bewijzen laatste eer aan Irwin

Shownieuws

Vijfduizend mensen hebben woensdag een laatste eerbetoon gebracht aan Steve Irwin, de Australische krokodillenjager. Ook waren er Hollywood-acteurs aanwezig.

(Novum/AP) - Vijfduizend mensen hebben woensdag een laatste eerbetoon gebracht aan Steve Irwin, de Australische krokodillenjager. Onder de sprekers bij de herdenkingsdienst waren onder de vader van Steve, zijn vrouw Terri en dochter Bindi. Ook waren er enkele beroemdheden uit Hollywood aanwezig.

Het was het eerste publieke optreden van de familie sinds de dood van Steve. Zijn vader Bob vroeg het publiek niet te treuren om zijn zoon. "Hij heeft de rust gevonden. Rouw liever voor de dieren. Zij hebben, net als ik, een goede vriend verloren." Dochter Bindi zei dat ze 'de beste vader in de hele wereld had'. "Ik zal hem elke dag missen."

De 44-jarige Steve overleed 4 september na een steek van een pijlstaartrog in zijn hart. Dat gebeurde toen hij onderwateropnamen maakte bij het Great Barrier-rif, ten noordoosten van Australië. De publieke herdenkingsdienst vond plaats in het door Steve gestichte natuurpark Australian Zoo in het Crocoseum, een auditorium dat eigenhandig is gebouwd door Irwin. De plek bood plaats aan bijna zesduizend mensen.

In een videopresentatie zei actrice Cameron Diaz dat Steve ongelooflijk populair was in de Verenigde Staten. "Elk kind droomde ervan om hem te zijn." Kevin Costner liet zich ook uit over de onverschrokken televisiepersoonlijkheid. "Hij kende geen angst. Hij liet ons simpelweg zien wie hij was. Daarmee toont hij zijn lef." Andere sprekers waren onder anderen de Australische premier John Howard en acteur Russell Crowe.

Tijdens de dienst werden grote televisieschermen opgehangen in Brisbane, de hoofdstad van Queensland. In Australië en de Verenigde Staten werd de herdenking live op televisie uitgezonden. Tijdens de ceremonie was het favoriete nummer van Irwin te horen, 'True Blue' van de Australische zanger John Williamson. Ook werden bloopers uitgezonden van het televisieprogramma van Steve. De werknemers van de dierentuin legden het stopwoordje "Crikey' van de krokodillenjager in gele bloemen uit op de grond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen