Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Succes stond Antonie Kamerling in de weg

Shownieuws

Antonie Kamerling heeft het gevoel dat zijn ontwikkeling stilstond door zijn bekendheid. "Ik heb me een paar jaar zo afgesloten, dat ik stil ben blijven staan"

Antonie Kamerling heeft het gevoel dat zijn ontwikkeling stil heeft gestaan door zijn bekendheid. Dat vertelt de 40-jarige acteur in het Vara tv-magazine. "Ik heb me een paar jaar zó afgesloten, dat ik in die tijd stil ben blijven staan."

Volgens Isa Hoes ging het succes te snel voor haar man. "Alles valt over je heen en ondertussen moet je het maar leren. Dat is niet te bevatten." Kamerling maakte in 1990 zijn acteerdebuut als Peter Kelder in Goede Tijden, Slechte Tijden, en werd meteen een idool. "En ik ben nou eenmaal calvinistisch opgevoed. Je moet iets verdienen voordat je het krijgt, anders voel ik me schuldig."

Ook de 39-jarige Hoes, die net als haar man doorbrak door 'Goede Tijden', heeft het niet altijd makkelijk gehad met haar roem. "Bekendheid is onder een vergrootglas volwassen worden", legt ze uit. "Je kunt niet lekker in je eentje worstelen met een leven. En dan hebben wij het ook nog eens met zijn tweeën."

Inmiddels heeft het acteursechtpaar zijn zekerheid gevonden. "Sinds mijn hoofdrol in de musical 'Turks Fruit' heb ik het gevoel dat ik op de goede weg zit", vertelt Kamerling. "Een tijdje geleden liep ik een acteurscafé in, en had ineens het idee dat ik gelijk was aan de mensen daar. Ineens zag ik acteurs als collega's - een geweldig moment."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen