Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acterende ex van Jayne Mansfield overleden

Shownieuws

Voormalig Mr. Universe, bodybuilder en acteur Mickey Hargitay, die in de jaren vijftig getrouwd was met Jayne Mansfield, is overleden. Hij werd 80 jaar.

(Novum/AP) - Voormalig Mister Universe, bodybuilder en acteur Mickey Hargitay, is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Dat is deze week bekendgemaakt. Hij was in de jaren vijftig getrouwd met Jayne Mansfield. De doodsoorzaak is niet naar buiten gebracht.

De van oorsprong Hongaarse Hargitay emigreerde na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten, waar hij in 1957 trouwde met de rondborstige actrice, die hij had ontmoet toen hij als krachtpatser was ingehuurd voor de theatershow van Mae West.

In drie films was hij de tegenspeler van zijn vrouw: 'The loves of Hercules', 'Promises! Promises!' en 'Will success spoil Rock Hunter?' Het stel scheidde in 1964, na samen drie kinderen te hebben gekregen. Een van hen, Mariska Hargitay, is in de VS een bekend actrice. Na de scheiding speelde Hargitay nog in een aantal Italiaanse films en horrorfilms.

De huidige gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, speelde in 1982 in de televisiefilm 'The Jayne Mansfield story' de rol van Hargitay.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen