Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pharrell herschrijft oud Cassius-nummer

Shownieuws

Pharrell Williams heeft het Cassius-nummer 'Hi water' herschreven voor het nieuwe Cassius-album '15 Again'. Het origineel staat op het album 'Au Rêve' uit 2002.

Pharrell Williams heeft het oude Cassius-nummer 'Hi water' herschreven voor het nieuwe Cassius-album '15 Again'. Het origineel is het openingsnummer van het vier jaar geleden verschenen album 'Au Rêve'. De Amerikaanse hiphopproducer en bandlid van N.E.R.D. was onder de indruk van het nummer. Hij vroeg daarop zijn Franse housecollega's of hij voor '15 Again' teksten bij het instrumentale nummer mocht schrijven. Cassius liet Pharrell de nieuwe versie meteen ook inzingen.

Op '15 Again', het derde album van Cassius, grijpt de Franse groep rond Philippe Zdar en Hubert 'Boombass' Blanc-Francart terug naar de jaren waarin de twee hun muziekcarrière begonnen. Waar Cassius op de voorgaande albums vooral eigen gitaar- en synthesizerloopjes sampleden, probeerde de groep '15 Again' meer een 'live-gevoel' mee te geven. Het duo verliet hiervoor de dure studio die het bij 'Au Rêve' tot zijn beschikking had en ging weer thuis opnemen. "We kregen door het thuisgevoel het idee weer 15 te zijn", stellen de twee in een persverklaring. Zdar neemt voor het eerst ook veel van de vocalen bij Cassius voor zijn rekening.

De uit Parijs afkomstige Zdar en Boombass richtten Cassius eind jaren negentig op. Boombass deed in het verleden productiewerk voor Franse hiphopmuzikanten, onder wie MC Solaar. Zdar maakte halverwege de jaren negentig furore in de housewereld met Motorbass, een project waaraan hij met producer Etienne de Crécy van Super Discount werkte. Cassius verwierf al snel populariteit onder fans van housegroepen als Daft Punk en Basement Jaxx. Op 'Au Rêve' baarde Cassius opzien door in het nummer 'I'm a woman' met discozangeres Jocelyn Brown samen te werken.

'15 Again' is verschenen via Virgin/EMI.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen