Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper J-Rock debuteert met 'Jihad!'

Shownieuws

De eerste single van rapper J-Rock draagt de titel 'Jihad!' In westerse discussies wordt het woord vooral gebruikt als 'heilige oorlog.

De eerste single van rapper J-Rock draagt de titel 'Jihad!' Dat betekent volgens de moslims letterlijk 'innerlijke strijd'. In westerse discussies wordt het woord gebruikt als er gesproken wordt over 'heilige oorlog' en in het verlengde daarvan 'terrorisme'.

Jihad Rahmouni, zoals de 24-jarige rapper in werkelijkheid heet, legt zijn naam in de single uit. Jihad is trots op zijn naam. Zijn ouders hebben hem zo genoemd, omdat ze de letterlijke betekenis mooi vonden. Hun gedachte is dat ieder mens beter kan worden als hij strijdt tegen de donkere kant in zichzelf.

Tegenwoordig moet J-Rock opboksen tegen de misvatting dat zijn naam iets te maken heeft met terreur. Daarom roept hij mensen op om pas hun conclusie over een en ander te trekken als zij iemand beter kennen.

Vanaf 22 september is 'Jihad!' in de platenzaken verkrijgbaar. Later dit jaar komt J-Rocks eerste album uit. De Amsterdammer nam vorig jaar een single op met collega's Ali B en Brace. 'Het kind' was een protest tegen kinderhandel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen