Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Penélope Cruz kwam niet los van 'Raimunda'

Shownieuws

Actrice Penélope Cruz kon zich tijdens de opnamen niet losmaken van haar personage in de film 'Volver'. De film draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

Actrice Penélope Cruz kon zich niet losmaken van haar personage Raimunda in 'Volver', de film die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait. De 32-jarige actrice draagt in de Spaanse film een bilprothese om te lijken op een moeder die, getekend door het leven, met twee benen op de grond staat. Na zes maanden belandde Cruz in een emotionele crisis. "Ik kon de set niet verlaten", zegt de Spaanse actrice tegen het Britse persbureau Reuters. "Twee maanden lang was ik onuitstaanbaar."

In de film is de oogverblindende actrice een sterke arbeidersvrouw die haar dochter moet beschermen en de dood van haar ouders tijdens een brand probeert op te lossen. "Als je eenmaal de lichamelijke kant hebt, kun je aan de geestelijke kant beginnen", zegt Almodóvar.

De film, een mix van drama en komedie, maakte eerder dit jaar furore op het filmfestival van Cannes. Cruz en vijf andere actrices in 'Volver' deelden de prijs voor beste actrice. Almodóvar won de prijs voor het beste scenario.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen