Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bajesklant' Johan Vlemmix voelt zich gesteund

Shownieuws

Heel Nederland lijkt waardering te hebben voor het opbiechten van zijn criminele verleden, merkt Johan Vlemmix. "Ik dacht dat ik zou worden afgeschoten."

Johan Vlemmix is opgelucht. Heel Nederland lijkt waardering te hebben voor het opbiechten van zijn criminele verleden. "Ik had verwacht dat ik zou worden afgeschoten", zegt de vroegere entertainer. "Ik dacht dat ik iedereen zou verliezen."

Vlemmix belandde in de jaren tachtig in de gevangenis voor verboden wapenbezit. Hij heeft de straf al die jaren verzwegen en zelfs ontkend. De politie viel in 1981 de toenmalige winkel van Vlemmix binnen en vond een grote wapenverzameling. Hij kreeg vier maanden gevangenis, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Meteen na zijn 'biecht' in De Telegraaf van zaterdag namen tal van bekende Nederlanders Vlemmix contact op. Mensen als Henk Bres en Emile Ratelband staken hem een hart onder de riem, zegt de 47-jarige Eindhovenaar. "Ik kreeg complimenten voor mijn eerlijkheid, zelfs vanuit kringen van beveiligers. In een uur waren er 174 positieve sms'jes."

Door zijn bekentenis is een last van zijn schouders gevallen. In juli verloor hij een rechtszaak over zijn lied over de wuppies, een merk dat hij niet mocht gebruiken. Hij zette een streep onder zijn showbizzactiviteiten en trok zich terug. "Ik was er een beetje mensenschuw van. Voor mij hoefde het niet meer", zegt Vlemmix, die zich sindsdien op zijn toekomst beraadt.

Als klap op de vuurpijl verscheen vorige week een verhaal over zijn verleden als 'bajesklant' op internet. Vlemmix besloot zelf met de waarheid naar buiten te komen, want anders zou hij helemaal aan de schandpaal worden genageld. "Ik heb de krant zelf gebeld." Vlemmix kan iedereen weer recht in de ogen aankijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen