Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mooie Yfke bedelt om complimenten

Shownieuws

Ook topmodellen zijn onzeker. "Je wordt niet per definitie zelfverzekerd van het feit dat iedereen je mooi vindt", zegt model Yfke Sturm in de Viva.

Ook topmodellen zijn onzeker. Zelfs als ze een eigen programma hebben en onlangs ten huwelijk zijn gevraagd door de liefde van hun leven. "Je wordt niet per definitie zelfverzekerd van het feit dat iedereen je mooi vindt", zegt Yfke Sturm in de jongste uitgave van Viva. "Ik draag mijn vriendje op af en toe tegen me te zeggen dat ik mooi ben."

Sturm is momenteel op de Nederlandse televisie te zien als presentatrice van het RTL 5-programma Holland's Next Top Model. Hiervoor had ze geen enkele ervaring in het presenteervak, maar toch ging het haar goed af. "Ik ben perfectionistisch", weet Sturm van zichzelf. "Al moesten we tot één uur 's nachts door, het moest er goed opstaan."

Inmiddels zijn de opnamen achter de rug en is de 24-jarige blondine terug in haar woonplaats New York. Daar hoeft ze geen geld mee te nemen als ze uitgaat en niet in de rij te staan voor de bioscoop, omdat ze als bekend model voor alle premières wordt uitgenodigd. En toch gaat ze Nederland, waar ze voor de opnamen tijdelijk verbleef, best missen. "Hier kan ik lekker anoniem op een terrasje zitten."

De uit Almere afkomstige Sturm stond in bladen als Vogue en Harpers Bazaar en is sinds kort verloofd met haar Marokkaanse vriend Imad. De komende jaren gebruikt ze om als model te 'cashen'. "Je moet in een paar jaar je pensioen bij elkaar verdienen."

Verder heeft Sturm, met het oog op de toekomst, een eigen sjaallijn op de markt gebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen