Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pechtold steunt kandidaatstelling Filemon

Shownieuws

Lijsttrekker Pechtold van D66 steunt de kandidaatstelling van Filemon Wesselink. De 27-jarige presentator van het BNN-programma Lijst 0 gaf zich op.

Lijsttrekker Alexander Pechtold van D66 steunt de kandidaatstelling van BNN-presentator Filemon Wesselink voor een plaats op zijn lijst bij de Tweede-Kamerverkiezingen.

Dat Filemon zich tegelijkertijd aanmeldde bij andere partijen en de gesprekken met de kandidatencommissies met een verborgen camera opnam, deert Pechtold niet. BNN is immers opgericht om de Publieke Omroep wat op te schudden. "De zender maakt nu een programma om de democratie op een eigentijdse manier te belichten", schrijft de lijsttrekker op zijn weblog. "Moet nu de partij die veertig jaar geleden is opgericht om de democratie op te schudden daar een punt van maken? Ik maak me geen zorgen. Ik ben erg benieuwd wat de komende dagen gaan brengen."

Op een D66-bijeenkomst zaterdag in Utrecht presenteerden de kandidaten zichzelf. Ook de 27-jarige televisierebel gaf acte de présence. Een geblondeerd meisje in een strak kort jurkje liep de hele middag zwijgend achter hem aan met het bord 'Het gaat om Filemon'. "Filemon had een goed verhaal", schrijft Pechtold. In een discussie met de afgetreden staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan zou de presentator bovendien 'een geduchte partij' zijn geweest. De onderwerpen waren geplukt uit de actualiteit van deze week: CIA-gevangenissen, de sharia, problemen in ziekenhuizen en onderwijs.

D66 kondigde vorige week nog aan dat Filemon geen kandidaat meer voor de partij was om in de Tweede Kamer plaats te nemen. Hij kon volgens een woordvoerster formeel niet meedoen, omdat zich bij bijna alle politieke partijen als kandidaat had aangemeld. Na overleg mag Filemon toch nog meedoen, schrijft Pechtold. "Laat onze reglementen en onze leden maar getest worden."

Het ludieke televisieprogramma Lijst 0 is maandagavond te zien hoe Filemon op campagne gaat bij de leden van D66 om hoger op de kandidatenlijst te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen