Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zonnebloem helpt ook gehandicapte miss

Shownieuws

De gehandicapte Mis(s) Nederland zet zich niet alleen in voor Nationale Vereniging de Zonnebloem. Roos Prommenschenckel krijgt regelmatig zelf bezoekjes.

Roos Prommenschenckel zet zich in voor Nationale Vereniging de Zonnebloem, maar zelf krijgt Mis(s) Nederland ook bezoekjes van medewerkers van de organisatie. "Zij brengen een cadeautje of komen kletsen", vertelt de 21-jarige gehandicapte schoonheid. De Zonnebloem zet zich in voor langdurig lichamelijk zieken.

In het kader van Nationale Ziekendag die zondag plaatsvindt, spoort Roos namens de Zonnebloem bekende Nederlanders aan een zieke of oudere te verrassen. Daarom reed zij vrijdag met een limousine vol zonnebloemen door Nederland. Roos vraagt de BN'er de bloem door te geven aan een ziek of gehandicapt persoon die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Tot de bezochte BN'ers behoren de rappers Lange Frans en Baas B, schrijver Bart Chabot, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aart Jan de Geus en televisiejournalist Frits Wester. "Wester gaf hem meteen door aan zijn buurvrouw", zegt Roos. "En minister De Geus ging voor me op de knieën, om mijn bloem aan te nemen en naar mijn verhaaltje te luisteren."

De ambassadrice van gehandicapt Nederland heeft al ruim twee jaar torticollis spasmodica. Dat is een zeldzame aandoening aan de nek, waarbij de nek door een ongewone spierspanning in een abnormale stand gaat staan. In mei won Roos de Mis(s)-verkiezing.

Roos voelt zich een stuk nuttiger in haar huidige rol. "Voor de missverkiezing was ik volledig afgekeurd. Dan kun je wel gaan knutselen, maar daar haal ik geen voldoening uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen