Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijs coproductie 'Khadak' op filmfestival Venetië

Shownieuws

De Duits-Belgisch-Nederlandse coproductie 'Khadak' is op het filmfestival van Venetië bekroond. De prijs bestaat uit een bedrag van honderdduizend dollar.

De Duits-Belgisch-Nederlandse film 'Khadak' is op het filmfestival van Venetië bekroond met de prijs voor het beste debuut. De makers krijgen een bedrag van honderdduizend Amerikaanse dollar (ongeveer 79 duizend euro) en tevens voor veertigduizend euro aan filmmateriaal.

'Khadak' is het speelfilmdebuut van de regisseurs Peter Brosens en Jessica Woodworth en vertelt het verhaal van de Bagi, een jonge Mongoolse nomade. Als het vee door een epidemie wordt getroffen, wordt een groep nomaden gedwongen te verhuizen naar een mijnstad. Bagi ontdekt echter dat de epidemie een leugen is van de overheid om de nomaden te verdrijven. Samen met kolendief Zolzaya ontketent hij een kleine revolutie.

De film is geheel in Mongolië opgenomen en de hoofdrollen worden vertolkt door Mongoolse acteurs. De film wordt volgend jaar in de Nederlandse bioscoop vertoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen