Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'The wiz' heeft tijdloze boodschap

Shownieuws

De nieuwste musicalversie van 'The wiz' beleefde zaterdag zijn première, maar de boodschap blijft dezelfde. Dat zegt hoofdrolspeelster Nurlaila Karim.

De nieuwste musicalversie van 'The wiz' beleefde zaterdag in een drukbezocht Beatrix Theater te Utrecht zijn première, maar de morele boodschap is tijdloos. Dat zegt hoofdrolspeelster Nurlaila Karim. "Het is een beetje anders aangekleed. Maar de kern van het verhaal is hetzelfde. Het gaat over geloof in jezelf en ik denk dat dat nooit gedateerd raakt." Marjolijn Touw, die de rol van Sadista vertolkt, sluit zich bij haar woorden aan. "Het is iets universeels, het is iets van alle tijd. En het is leuk dat deze voorstelling een moderne invulling is van het verhaal."

De nieuwe Joop van den Ende-musical is een bewerking van 'The wizard of Oz', die in 1903 voor het eerst op Broadway is opgevoerd. Het verhaal gaat over Dorothy, die in het vreemde land Oz belandt. Ze gaat op zoek naar de tovenaar van Oz, die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis kan terugvinden.

De huidige uitvoering is ook gebaseerd op de film uit 1978, met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrol. Die was goed voor vier Oscarnominaties en de wereldhit 'A brand new day'. Daarnaast hebben de schrijvers zich laten inspireren door de Broadway-productie uit 1975. Die ontving acht Tony Awards, de hoogste Amerikaanse theaterprijs.

Karim wil het publiek met hetzelfde gevoel naar huis laten gaan als zij na afloop heeft. "Dit is zo'n euforisch gevoel. Al heb je moeilijke tijden, als je blijft geloven in wat je kan en wat je doet en gewoon die weg op gaat, moet je kijken wat er uitkomt. Het is gewoon te gek hier."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen