Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix biecht crimineel verleden op

Shownieuws

Entertainer Johan Vlemmix belandde in de jaren tachtig in de gevangenis voor verboden wapenbezit. Hij heeft al die jaren de straf verzwegen en zelfs ontkend.

Johan Vlemmix belandde in de jaren tachtig in de gevangenis voor verboden wapenbezit. Hij heeft al die jaren de straf verzwegen en zelfs ontkend. "Ik heb geen spijt, maar ik wil het nu wel graag opbiechten", zegt de 47-jarige Vlemmix zaterdag in een interview met De Telegraaf.

De politie viel in 1981 de toenmalige winkel van Vlemmix binnen. Een werknemer zou hem uit jaloezie bij de politie hebben aangegeven. "Er vielen zo'n zes zwaarbewapende agenten binnen en in no time lag ik op de grond, met mijn handen geboeid op de rug", zegt Vlemmix. Drie jaar later volgde de veroordeling. Hij kreeg vier maanden gevangenis waarvan drie maanden voorwaardelijk. "Het duurde vier jaar voordat ik in een cel terecht kon", zegt hij in De Telegraaf.

Twee jaar geleden wilde een goede bekende van de Brabantse Vlemmix het verhaal openbaar maken als er geen geld over de brug kwam. Vlemmix weigerde te betalen en ontkende het verhaal toen dat in de pers naar buiten kwam. Afgelopen week kwam het verhaal weer ter sprake. "Een man die destijds bij mij in de gevangenis heeft gezeten doet ergens op internet zijn verhaal", zegt Vlemmix in de krant. De entertainer wil door het verhaal nu zelf naar buiten te brengen schoon schip maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen