Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwagerman in schlager bezongen

Shownieuws

Joost Zwagerman moet het ontgelden in de vertaling van een schlagernummer. De dichters Robert-Jan Henkes en Erik Bindervoet hebben het nummer vertaald.

Joost Zwagerman moet het ontgelden in de vertaling van het schlagernummer 'Hoch auf dem Gelben Wagen'. Het is een van de schlagers die de dichters Robert-Jan Henkes en Erik Bindervoet hebben vertaald voor het festival Hein Aid dat 10 september in het Tilburgse poppodium 013 wordt gehouden.

In 'Hoch auf dem Gelben Wagen' staan zinnen als 'Zwagerman zit te schrijven, kijk nu eens hoe ik zwoeg. Werken van negen tot vijven, nooit is het hem genoeg.' en 'Kwam er ooit een gedachte op bij de Zwagerman?'

Op het Hein Aid festival treden onder anderen Rembo en Rembo, Eric de Man, The Spades, Andre Manuel en de Band Zonder Banaan op. De fictieve dj Hein O))) heeft met het muziektijdschrift Oor afgesproken dat hij op de cover van het blad wordt afgebeeld, als tijdens het festival genoeg geld wordt opgehaald. De dj is een hype op internet met een grote aanhang. Niemand weet wie hij is en of hij echt bestaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen