Kies je favoriete radiostation

Dossiers

PvdA-film Eddy Terstall maandag in première

Shownieuws

De film 'In de wei', die regisseur Eddy Terstall maakte voor de PvdA, gaat maandag in première. Gouden Kalf-winnaar Peer Mascini speelt de hoofdrol.

De film 'In de wei', die regisseur Eddy Terstall maakte voor de PvdA, gaat maandag in première. Dat maakt de partij van Wouter Bos vrijdag bekend. Gouden Kalf-winnaar Peer Mascini speelt de hoofdrol. De film wordt uitgezonden in de Zendtijd Politieke Partijen op Nederland 1 en is daarna te zien op de site van de PvdA.

Terstall is lid van de PvdA en zette zich al eerder in voor de partij. Zo maakte hij een spot waarin hij partijleider Bos volgde op een tocht door de 'gemeente Nederland': langs de Utrechtse Dom, door het Zeeuwse landschap en over de Rotterdamse Erasmusbrug. In dit nieuwe project is te zien hoe Mascini op ludieke wijze een stel jonge PvdA'ers probeert te trainen voor hun rol als campagnevoerders.

Terstall, bekend van films als 'Rent a friend' en 'Simon', is niet de enige filmmaker die zich inzet voor de PvdA. Ook Jean van de Velde, Martin Koolhoven en Johan Simons zullen films maken waarin de partij centraal staat. De PvdA vult tot aan de Tweede Kamerverkiezingen in november de Zendtijd Politieke Partijen met korte films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen