Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tv-premiejager mogelijk uitgeleverd aan Mexico

Shownieuws

'Dog' Chapman, een premiejager met een eigen docusoap, wordt mogelijk uitgeleverd aan Mexico. De ster uit Dog the Bounty Hunter wordt verdacht van ontvoering.

(Novum/AP) - Duane 'Dog' Chapman, een premiejager met een eigen docusoap, wordt mogelijk uitgeleverd aan Mexico. De ster uit Dog the Bounty Hunter werd donderdag gearresteerd op Hawaii en een dag later op borgtocht vrijgelaten. Dog wordt gezocht in Mexico, waar premiejagen een misdrijf is. Ook twee van Chapmans medewerkers zijn verdachten in de zaak. De drie mogen Hawaii niet verlaten.

In 2003 spoorden de drie mannen Max Factor-erfgenaam Andrew Luster op. Hij was de Verenigde Staten ontvlucht, waar hij terechtstond voor de verkrachting van drie vrouwen. Chapman wist hem te vangen, maar werd vervolgens met zijn team aangehouden door de Mexicaanse politie. Hij kwam op borgtocht vrij en verscheen vervolgens niet op de rechtszitting. Nu wordt dus alsnog werk gemaakt van zijn vervolging.

Na de vangst van Luster in 2003 werd deze veroordeeld tot een gevangenisstraf van 124 jaar. De actie leverde Chapman roem op en een televisieserie, die in Nederland wordt uitgezonden door Veronica.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen