Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Penélope Cruz is dol op haar regisseur

Shownieuws

Penélope Cruz heeft een grenzeloos vertrouwen in filmmaker Pedro Almodóvar. Voor de derde keer stond de oogverblindende actrice voor zijn camera.

Penélope Cruz heeft een grenzeloos vertrouwen in filmmaker Pedro Almodóvar. In 'Volver', die momenteel te zien is in de Nederlandse bioscoop, stond de actrice voor de derde keer voor zijn camera. De Spaanse actrice werkte eerder met de gelauwerde filmmaker samen in 'Carne trémula' (1997) en 'Todo sobre mi madre' (1999).

"Als hij belt, zeg ik ja, zonder het scenario te lezen", vertelt de 32-jarige Cruz tegen de Australische website Moviehole.net. "Elke film die hij maakt is weer beter." Cruz waardeert verder de manier waarop Almodóvar zijn acteurs motiveert. "Als iets werkt, belt hij je thuis op om je te zeggen dat hij de dagelijkse productie heeft bekeken en hoe dankbaar hij is voor wat je deed. Het verbaast me altijd dat hij ondanks alle drukte op de set de moeite neemt voor zulke dingen."

In 'Volver' speelt Cruz een sterke arbeidersvrouw die haar dochter moet beschermen en de dood van haar ouders tijdens een brand onderzoekt. "Ik was zo blij dat Pedro mij dat personage gaf", zegt Cruz. "Ik wist dat het een grote kans voor mijn carrière was."

De film, een mix van drama en komedie, maakte eerder dit jaar furore op het filmfestival van Cannes. Cruz en vijf andere actrices uit 'Volver' deelden de prijs voor beste actrice. Almodóvar won de prijs voor het beste scenario.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen