Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chabot mist 'zijn' Herman in 'Wild romance'

Shownieuws

Bart Chabot loopt nog niet warm voor de film over het leven van zijn vriend Herman Brood. Hij vindt Herman onsympathiek overkomen.

Bart Chabot loopt nog niet warm voor de film over het leven van zijn goede vriend Herman Brood. In 'Wild romance' mist de dichter niet alleen het charisma, maar ook de 'tederheid, de sensitiviteit en de ongekende creativiteit' van zijn vriend. "Ik vind Herman in de film bij tijd en wijle bijzonder onsympathiek overkomen", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Chabot krijgt binnenkort een andere versie van 'Wild romance' te zien en hoopt dat de warmte die hij miste in eerdere beelden, dan wel duidelijk overkomt. "Er zijn elementen in de film waar wat aan moet gebeuren. Anders kan ik straks niet zeggen dat ik het een goede productie vind." Hij erkent dat Herman een oude vos was met zijn eigen streken. "Toch moet je kijken naar het grote in de mens. Nu wordt vooral het egoïsme van Herman uitgelicht." Chabot ziet niet alleen minpunten. "Er zitten ook heel mooie en ontroerende momenten in de film. En de muziek, die is weergaloos."

Daniël Boissevain vertolkt in de film de rol van Brood. 'Wild romance', geregisseerd door Jean van de Velde, gaat in november in première. Herman zou dit jaar 60 zijn geworden. Het is ruim vijf jaar na zijn fatale sprong van het Hilton Hotel in Amsterdam.

Chabot schreef vier boeken over het leven van Brood: 'Broodje gezond', 'Broodje halfom', 'Brood en spelen' en 'Broodje springlevend'. Hij was zelf in het theater te zien met Brood en Jules Deelder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen