Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Wild en Chabot eren U2 chaotisch

Shownieuws

Ruud de Wild heeft zijn passie voor U2 verwerkt in een Trabant. Hij heeft een auto van het merk aangekleed met songteksten van het album 'Achtung baby'.

Ruud de Wild heeft zijn passie voor rockband U2 verwerkt in een Trabant. De presentator heeft een auto van het merk aangekleed met songteksten van het album 'Achtung baby'. Dat deed hij ter ere van het verschijnen van de U2-dvd 'Zoo tv live in Sydney'. Op het in 1991 in Berlijn opgenomen album stond de Trabant destijds centraal.

Schrijver Bart Chabot presenteerde de dvd van de Ierse band donderdagavond in platenzaak Fame in Amsterdam. De presentatie werd bijgewoond door mensen die een prijsvraag op de radio hadden gewonnen en door leden van de U2-fanclub.

De Wild was zelf aanwezig om met een biertje in zijn hand de door hem bewerkte Trabant te onthullen. Dat verliep niet vlekkeloos. De presentator en de schrijver slaagden er niet in de deuren van de wagen open te krijgen.

Zowel Chabot als De Wild zegt fan te zijn van U2. Zo werd het nummer 'Beautiful day' gedraaid op de bruiloft van de presentator en op de dag dat zijn dochter Toy werd geboren. Hij noemt U2 'een van de leukste bandjes die er zijn'. De Wild herkent zich deels in wereldverbeteraar Bono. "Gescheiden afval, je kind een fatsoenlijke opvoeding geven, en ze waarden en normen proberen mee te geven."

Ook Chabot, die 'niet altijd een fan was', heeft respect voor de groep en Bono. Hij denkt de wereld te verbeteren door het 'drinken van Max Havelaar-koffie'. "Maar ik doe ook veel voor Novib en heb een Foster Parents-kindje!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen