Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna kan alsnog de ruimte in

Shownieuws

Madonna mag de ruimte in, mits ze er 20 miljoen dollar voor neertelt. Eerder wilde een Russisch parlementslid haar als stunt gratis de ruimte insturen.

Madonna mag toch een bezoekje brengen aan de ruimte, maar ze moet er wel zelf voor betalen. Dat melden verschillende media. Het Russische parlement stemde eerder tegen het voorstel van parlementslid Aleksej Mitrofanov om de popdiva als publiciteitsstunt voor Rusland in 2008 naar het ruimtestation ISS te sturen. Het leek hem een goed idee omdat er in dat jaar zowel Russische als Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn.

Ondanks de tegenstand vanuit de Doema zegt woordvoerder Igor Panarin van het ruimtestation dat er in het jaar 2009 nog plek is voor enkele ruimtetoeristen. Die moeten wel diep in de buidel tasten: het tiendaagse tripje kost twintig miljoen dollar, bijna zestien miljoen euro. "Aangezien Madonna fysiek in topvorm is en financieel veel mogelijkheden heeft, kan ze haar droom om de ruimte in te gaan alsnog realiseren", zegt Panarin. Drie mensen zouden al hebben betaald voor een reis naar het ruimtestation.

Madonna gaf dinsdag voor een publiek van vijftigduizend man een concert in Moskou. Het optreden kon rekenen op felle kritiek van de Russische orthodoxe kerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen