Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edvard Niessing maakt comeback op televisie

Shownieuws

Edvard Niessing keert terug op televisie. De voormalige presentator van het RTL Nieuws heeft een contract getekend bij de regionale zender RNN7.

Edvard Niessing keert terug op televisie. De voormalige presentator van het RTL Nieuws heeft een contract getekend bij de regionale zender RNN7. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt.

Niessing gaat voor RNN7 twee nieuwsprogramma's presenteren. Hij start deze week bij de zender. Zijn werkzaamheden als radionieuwslezer bij persbureau Novum Nieuws zet hij voort.

De 58-jarige Niessing kijkt uit naar zijn terugkeer op televisie. "Het is een leuke toevoeging op het werk dat ik al doe", zegt de presentator. "Op mijn leeftijd is het lang niet meer vanzelfsprekend dat je gevraagd wordt voor een presentatieklus. In Nederland moet het tegenwoordig toch vooral jong en flitsend zijn."

Niessing begon in 1970 als dj en presentator bij de KRO. Landelijke bekendheid kreeg hij in de jaren negentig als gezicht van het RTL Nieuws. Hij werkte drie jaar voor het nieuwsprogramma.

In 2004 werd de presentator door het Tros-programma Radar uitgeroepen tot meest irritante reclamepersoon van het jaar. Die titel kreeg hij vanwege zijn rol als nieuwslezer in een reclame voor een kredietverstrekker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen