Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe cd is koude douche voor Bert Heerink

Shownieuws

Bert Heerink brengt in september een deels autobiografisch album uit. Op de Engelstalige cd 'Purify' zingt hij over wat hij voelt en hoe hij de wereld ziet.

Bert Heerink brengt in september een deels autobiografisch album uit. Op de Engelstalige cd 'Purify' zingt hij over wat hij voelt en hoe hij de wereld ziet. Hij is twee jaar bezig geweest met de cd. De titel ervan is symbolisch, vertelt hij dinsdag aan Novum Nieuws. "Het is nu tijd voor mijn eigen ding. Ik wil mezelf zuiveren, het is een koude douche."

De 53-jarige Heerink gaat op het album zijn eigen gang, zegt hij. "Het is mijn kijk op de dingen in het leven." Zo staat op de cd een nummer over zijn kleinzoon en gaat een ander lied over zijn houding ten opzichte van vrouwen. "Ik wil terug naar de tijd van de buiging, de kushand", legt hij uit. "Liedjes over korte rokjes en grote tieten kunnen op mijn leeftijd niet meer."

Voor het album werkte Heerink samen met zijn zus Saskia en zijn zoon Roger. Samen met zijn zus schreef hij de teksten en de muziek. Het gitaarspel is het werk van zijn zoon.

Heerink is bekend van de rockband Vandenberg, die hits scoorde met nummers als 'Burning heart' en 'Different worlds'. Het nummer 'Juli, july' dat Heerink voor een commercial van een biermerk inzong, bereikte in 1995 de hitlijsten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen