Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Westbroek donderdag voor rechter om schildpad

Shownieuws

Henk Westbroek staat donderdagmiddag voor de rechter in Utrecht. Hij moet zich te verantwoorden voor het bezit van een zeldzame schildpad zonder vergunning.

Henk Westbroek staat donderdagmiddag voor de rechter in Utrecht om zich te verantwoorden voor het bezit van een zeldzame schildpad zonder vergunning. Die stond eerder gepland op 6 juli, maar werd uitgesteld, omdat de Utrechtse zanger toen op vakantie was in Mexico.

Advocaat Bram Moszkowicz verdedigt Westbroek in deze zaak. "Die man vond de zaak wel geestig, dus hij doet het gratis en voor niets", zei hij eerder dit jaar tegen Novum Nieuws. Zijn schildpad Snoopy werd vorig jaar in beslag genomen door de Algemene Inspectie Dienst (AID), de controle en- opsporingsdienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De 54-jarige Westbroek kon niet aantonen dat hij de schildpad al in bezit had toen daarvoor nog geen vergunning nodig was.

Snoopy zou in de jaren zestig zijn gekocht voor drie gulden (ongeveer 1,35 euro). Westbroek zegt wel oude foto's van de schildpad te hebben, maar het is moeilijk om te bewijzen dat het om hetzelfde dier gaat. "Schildpadden zijn net Chinezen. Ze lijken allemaal op elkaar." Op de foto's staat Snoopy samen met beroemdheden als Nance en George Kooymans.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen