Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim Basinger na 27 jaar terug op tv

Shownieuws

Kim Basinger beleeft haar comeback op de televisie. De 52-jarige filmactrice keert na 27 jaar terug in de tv-film The Mermaid's Chair, op de zender Lifetime.

(Novum/AP) - Kim Basinger beleeft haar comeback op de televisie. De 52-jarige actrice keert na 27 jaar terug op het televisiescherm. Na vele filmrollen speelt ze een hoofdrol in de tv-film The Mermaid's Chair.

De televisiefilm gebaseerd op een populaire romantische novelle van schrijfster Sue Monk Kidd, is te zien op de Amerikaanse vrouwenzender 'Lifetime'. Basinger speelt de rol van Jessie Sullivan, een vrouw die haar weg in het leven probeert te vinden. Basinger vertelt zich goed te kunnen identificeren met deze rol. Bovendien vindt ze het een goede kans om weer terug te keren in de tv-wereld. Ze wil graag weer kennismaken met deze wereld, nadat ze deze had verlaten in de jaren zeventig, voor het spelen in films. Zaterdag is de serie te zien op Lifetime.

In de 1977 speelde Basinger twee maanden lang in de tv-serie Dog and Cat. Twee jaar later was ze voor het laatst in een tv-serie te zien, in From Here to Eternity. Deze serie eindigde na slechts één seizoen.

Basinger won in 1997 een Oscar voor een bijrol in de film LA Confidential. Verder is zij bekend van haar rol in de erotische film 'Nine ½ weeks' waarin ze expliciete seksscènes had met Mickey Rourke. In 2002 speelde zij in haar laatste filmhit: '8 mile' met rapper Eminem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen